Μεγάλη φωτιά στην Πάτρα: Εκκενώθηκαν κατοικημένη περιοχή και το Καραμανδάνειο νοσοκομείο Παίδων

Φωτιά ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης (9/7) σε προάστιο της Πάτρας, προκαλώντας μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής. Η πυρκαγιά σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ έχει περικυκλώσει το παιδιατρικό νοσοκομείο Καραμανδάνειο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε αρχικά σε χαμηλή βλάστηση κοντά στην οδό Αγίου Τρύφωνος, πολύ κοντά σε πυκνοκατοικημένη περιοχή, με αποτέλεσμα να σταλούν τρία μηνύματα από το 112, εκ των οποίων τα δύο καλούσαν για εκκένωση.

Ήδη έχει εκκενωθεί η περιοχή του Γηροκομείου, το Καραμανδάνειο, το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο «Μέριμνα» και οι περιοχές Αρόη και Παγώνα.

Οι άνεμοι που πνέουν φτάνουν μέχρι τα 6 μποφόρ, δυσχεραίνοντας το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

girokomeio-fotia_d8d38.jpg

Όπως μεταδίδει το thebest.gr, τα παιδιά από το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο έφυγαν άρον άρον και μεταφέρθηκαν στο γενικό κρατικό νοσοκομείο, ο «Άγιος Ανδρέας».

fotia_patra_1_78bbf.jpg

Φωτιά στην Πάτρα: Τρία απανωτά μηνύματα από το 112

Πιο αναλυτικά, το 112 απέστειλε τρία μηνύματα προς τους κατοίκους της περιοχής. Το πρώτο τους καλούσε να παραμείνουν σε ετοιμότητα, ενώ τα υπόλοιπα δύο έδιναν σήμα για εκκένωση.

«Εάν βρίσκεστε στην περιοχή Γηροκομείο Πατρών απομακρυνθείτε προς Εγλυκάδα Πατρών (Στρατόπεδο ΚΕΤΧ)», ανέφερε το μήνυμα του 112.

«Εάν βρίσκεστε στις περιοχές Αρόη & Παγώνα Πατρών απομακρυνθείτε προς Πάτρα», έγραφε το άλλο μήνυμα.

Εκτός από το Καραμανδάνειο, εκκενώθηκαν το «Κωνσταντοπούλειο» ευγηρείο και το θεραπευτικό παιδαγωγικό κέντρο, «Μέριμνα», που βρίσκονται στην ίδια περιοχή.

Περισσότεροι από 30 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 10 οχήματα, καθώς και τρία εναέρια μέσα επιχειρούν στην περιοχή προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά.

με πληροφορίες, tempo, thebest, pelop.gr, dete.gr, ieidiseis

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί